door Hand Haas:
Ingrediënten:
- Ciabattabrood
- Eieren
- Azijn
- Ham of dun spek
- Olijfolie
- Sla met spinazie of zachte andijvieblaadjes erdoor
- Een romig slasausje
Draai een ciabatta brood in plasticfolie en laat het daar minimaal een dag inzitten. Snij van het zacht geworden brood lange, zeer dunne plakken die eventueel ook weer in folie bewaard kunnen worden.
Pocheer het ei (of de eieren) door in kokend water met een scheut azijn, een zeer vers ei te breken. Zodra het eiwit gestold is (en de dooier nog zacht is) het ei in ijswater leggen om de garing te stoppen.
Rol het afgedroogde, koude ei met wat peper en zout in de ham en vouw deze combinatie in twee plakken brood.
Laat een pan met wat olie heet worden en bak het brood met het ei erin langzaam en voorzichtig aan twee kanten.
Leg ei en brood op de sla en nappeer er wat van de saus omheen.