Ingrediënten:
- 6 hardgekookte scharreleieren, gepeld en gehalveerd
- 1 rode ui, versnipperd
- 6 Kashmiri chilies
- 1 tl komijnenzaad
- circa 3 cm gember, geraspt
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl Chinese 5 kruidenmix
- 2 kruidnagels
- 2 el blanke azijn
- 1 el suiker
- 1/2 tl Masala (Indiase kerriepoeder)
- 1 mespuntje kurkuma
- zout
- 1 tomaat, in 8 stukken
- 2 el olie
Bereidingswijze:
Vermaal de Kashmiri chilies met het gember, knoflook, komijnenzaad, Chinese 5 kruidenmix, kruidnagels, de helft van de rode ui en de azijn goed door elkaar. Verhit de olie en fruit eerst de andere helft van de rode ui. Doe het mengsel erbij en laat dit op middelhoog vuur in circa 7 minuten bakken. Voeg de masala, het mespuntje kurkuma, suiker en een half kopje water toe. Wanneer de curry begint te koken, plaats dan de gehalveerde eieren en de partjes tomaten erbij en breng op smaak met zout. Laat dit geheel nog zachtjes circa 5 minuten doorkoken.
Serveren met witte rijst of roti.