Ingrediënten:
- 1 kg asperges
- 100 gr spinazie
- 4 sneetjes casino wit
- 4 scharreleieren
- 200 gr zure room
- 50 gr dillepoeder
- 3 el gehakte peterselie
- een klontje boter
- 2 el blanke azijn
- 8 plakjes gerookte zalm
- peper en zout
Bereidingswijze:
Kook eerst de spinazie, schil tegelijkertijd de asperges en snijd ze in stukken van circa 3 cm. Bak de asperges in de boter. Blus na circa 5 minuten de pan af met 1 el blanke azijn en 100 gr zure room. Laat het mengsel even zachtjes doorkoken, voeg peper en zout toe. Intussen pocheert u de eieren in kokend en gezouten water samen met nog 1 el blanke azijn. Laat dit geheel nog circa 5 minuten goed doorkoken op hoog vuur. Meng ondertussen de overige 100 gr zure room met de dille poeder. Rooster de 4 sneetjes casino wit in de oven tot deze krokant en licht gekleurd zijn.
Serveer als volgt:
Plaats op ieder bord 1 casino wit, leg het gepocheerde ei erop en vervolgens 2 plakjes gerookte zalm, smeer de zalm in met het zure room/dille mengsel en op de top nog enkele blaadjes spinazie. Plaats het aspergemengsel naast het gepocheerde ei en garneer het af door de peterselie op de rand van het gehele bord te strooien.
Tip:
Naar smaak kunt u gemalen zwarte peper en fijngehakte bieslook over de de zalm strooien.